Nyheter

Rally-licens 9 mars 2024

Rally-licens och lite till på en dag.
Motorklubbar i sydöstra Sverige i samarbete med DRIVE VXO håller licenskurs i rally för förare och kartläsare den 9 mars 2024.

Allt på en dag där erfarna förare och kartläsare är med och stöttar.

⁃ Vi vill prova något nytt. Vår tanke är att kursen utöver den teoretiska delen även blir en introduktion till sporten. Vår erfarenhet visar att det inte är enkelt att komma ny till rally utan att känna folk som kan hjälpa en på vägen, säger Peter Holgersson, en av initiativtagarna.
⁃ Det ska inte bara stanna vid att man går den teoretiska delen utan här är får man allt på samma dag och stöttning från oss som är på plats. En enklare väg in i sporten helt enkelt. Dessutom ska vi se till att man har någon att fråga även när man kommer ut på sin första tävling, fortsätter Andreas Sigfridsson från DRIVE VXO.

Utöver den teoretiska delen kommer förare och kartläsare att genomföra samtliga moment i en tävling med tidkontroller, tidkort, transportsträckor och specialsträckor. Allt detta på en dag på DRIVE VXOs anläggning utanför Växjö. Dessutom kommer en utförlig första-hjälpenutbildning att genomföras i realistisk miljö. Vad ställs du inför om du kommer till en olycksplats där dina medtävlare råkat illa ut?

⁃ Våra hjärtan klappar för rallysporten och det är verkligen kul att kunna ge nya förare och kartläsare en enklare och mer komplett introduktion till sporten, avslutar Andreas.